Föreläsning – ”Vuxna barn” blir ”medberoende vuxna”

Idag växer två nya problemkategorier fram inom behandlingsvärlden. Det talas om ”vuxna barn”, människor som vuxit upp i skuggan av missbruk eller andra svåra livsproblem. Hur ser deras överlevnadsstrategier ut? Och varför utvecklar de ett ”medberoende”, det vill säga tendensen att som vuxna återupprepa destruktiva livsmönster och ta ett överansvar för andra människor och situationer.
Välkommen till ett seminarium där vi beskriver dessa livsmönster – och hur de kan brytas.

Detaljer

Ny forskningsstudie på VAL-BO modellen

VAL-BO modellen kan förhindra återfall i brottslighet Ny forskningsstudie på VAL-BO modellen VAL-BO´s behandlingsprogram för kriminella vuxna män har utvärderats i studie av Sophia Lindblom, Karlstads Universitet. Studien visar att deltagarna i VAL-BO´s behandlingsprogram minskar sitt kriminella tänkande från mycket höga värden till värden nära normalpopulationens under en sexveckorsperiod. Licentiatuppsatsen representerar ett pilotprojekt som förväntas…

Detaljer

GAMES Gambling Assessment Measures & Evaluation Scale

VAL-BO hälsar er hjärtligt välkomna till ett seminarium tisdagen den 24 april kl 09.00-13.00 GAMES, Gambling Assessment Measures & Evaluation Scale Den första januari i år skedde en lagändring som likställer spelmissbruk med alkohol- och substansmissbruk. I praktiken innebär det att kommuner och landsting har en skyldighet att dels arbeta förebyggande mot spelmissbruk, dels ge…

Detaljer

VAL-BO Dagen 2017

år årliga tradition går av stapeln lördagen den 2:september med start 12.00 Vi sammanstrålar i god VAL-BO anda och alla som har en koppling till VAL-BO är välkomna. Vi hoppas på en härlig blandning av gamla patienter, anhöriga, studenter, lärare, medarbetare och samarbetspartners.
Live musik, Workshops, möten, teater och massor av annat.
Barnaktiviteter hela dagen! Vi bjuder på mat och fika och en del överraskningar.

Detaljer

VAL-BO Dagen 2016

Vår årliga tradition går av stapeln lördagen den 3:september med start 13.00 Vi sammanstrålar i god VAL-BO anda och alla som har en koppling till VAL-BO är välkomna. Vi hoppas på en härlig blandning av gamla patienter, anhöriga, studenter, lärare, medarbetare och samarbetspartners.

Detaljer
Beroendepersonligheten Gunnar Bergström

Gunnar Bergström föreläser – Beroendepersonligheten

Gunnar Bergström föreläser – Beroendepersonligheten Tisdag den 31 maj bjuder VAL-BO in till föreläsning med Gunnar Bergström och filmvisning av dokumentärfilmen I det gula huset på Cnema i Norrköping. Gunnar Bergström har en lång bakgrund inom missbruksvården och har utvecklat program kring beroende, hedersvåld och kriminalitet. Bergström är nu aktuell som översättare och medutgivare till…

Detaljer
John T Farrell

Seminarie med John T Farell den 24 november

John T Farell är en legend inom 12 – stegs rörelsen USA. Där har han varit med att arbeta fram många av de givna böcker och ingresser som läses på möten i hela världen.
Han har även arbetat som präst och etisk rådgivare. Detta är en unik möjlighet att få ta del av Johns långa och breda erfarenhet inom området kemiskt beroende och dess lösning.

Detaljer